interventie-timisoara_ab3fb.jpg

O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naționale s-a deplasat, joi, la Timișoara, pentru a acorda sprijin autorităților locale în vederea confirmării prezenței unor substanțe chimice toxice industriale în cazul incidentului de la sfârșitul săptămânii trecute, în urma căruia trei oameni au murit, iar zeci de persoane au ajuns la spital.

Cei trei specialiști, membri ai unei echipe de prelevare și identificare a agenților chimici, bacteriologici și radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Ștințifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din MApN au intervenit, joi, pentru detecția fosforului remanent din diverși compuși organici și anorganici de la fața locului, precum și pentru verificarea plenitudinii operațiunilor de decontaminare desfășurate până în prezent, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Rezultatele măsurătorilor vor fi transmise autorităților competente în vederea finalizării anchetei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Intervenția echipei SIBCRA la Timișoara s-a făcut în urma solicitării transmise ministrului apărării naționale de Inspectorul general al Poliției Române.

Foto: Facebook - MApN

mapn-interventie-bloc_ab964.jpg

interventie-timisoara-bloc-deratizare_3cf5f.jpg

mapn-timisoara_955a3.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg