Au apărut primele date din raportul ”secret” al Jandarmeriei referitor la intervenția din 10 august

0
10-august-2018-Gaze-Lacrimogene-la-Protestul-din-Piata-Victoriei-Foto-Octav-Dragan-EUROPAFM.RO-0055_25cad.jpg

10-august-2018-Gaze-Lacrimogene-la-Protestul-din-Piata-Victoriei-Foto-Octav-Dragan-EUROPAFM.RO-0055_25cad.jpg

Digi24 a obținut în exclusivitate documentul desecretizat de Ministerul de Interne după aproape un an și jumătate de la violențe.

Informările primite de la serviciile secrete nu indicau riscuri la adresa securității naționale, cu toate acestea, intervenția a fost justificată prin mesaje postate pe rețelele sociale.

Documentul Jandarmeriei a fost numit „Informare privind manifestația de protest din Municipiul București, din data de 10 august 2018”. Secretul a fost păstrat până astăzi, la publicarea unor fragmente de către postul digi24.

”Datele primite de la partenerii instituționali (n.r. – serviciile secrete) nu au indicat o situație generatoare a unei crize de ordine publică, care prin complexitate, amploare și intensitate să amenințe sau să pună în pericol viața și sănătatea populației, stabilitatea politică, economică ori socială, ordinea și valorile constituționale sau îndeplinierea obligațiilor internaționale ale statului.

Secretizarea acestui act a fost justificată prin faptul că erau menționate anumite informări primite de la serviciile secrete, acestea fiind practic părțile care au rămas secrete și pentru ancheta penală.

materialul integral a poate fi lecturat pe digi24 AICI.

10-august-2018-Gaze-Lacrimogene-la-Protestul-din-Piata-Victoriei-Foto-Octav-Dragan-EUROPAFM.RO-0055_215b9.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău