O bătrână din Iași a ajuns la spital în stare de inconștiență după ce ochiul ei a fost mâncat de viermi

0
a47e47b084a0efff55081595aa39113e_XL_8b709.jpg

a47e47b084a0efff55081595aa39113e_XL_8b709.jpg

O femeie de 84 de ani din comuna Gorban, Iași, a ajuns în stare de inconștiență la spital. Cazul ei a șocat medicii, pentru că aceasta avea ochiul mâncat de o larvă de viermi. 

Femeia a fost părăsită de propria fiică în urmă cu 12 ani, timp în care aceasta nu a mai fost îngijită de nimeni. O vecină care îi ridica pensia în fiecare lună de la poștaș s-ar fi angajat să-i poarte de grijă, însă a lăsat-o singură în casă săptămâni întregi, timp în care ochiul femeii, imobilizată la pat, a fost mâncat total de viermi.

Când a ajuns la spital, medicii s-au îngrozit de situația bătrânei. Zeci de viermi mișunau în ochiul acesteia, devorându-i deja și o bună bucată din arcadă. 

„În 35 de ani de carieră nu am văzut așa ceva. Ne-am mai confruntat cu situații similare, însă aceasta este de departe cea mai șocantă chiar și pentru noi, medicii specialiști. Când a ajuns la spital, pacienta era în stare de inconștiență. Inițial am crezut că viermii sunt prezenți și în craniu. În urma unui exament CT s-a constatat că afecțiunea era doar la nivelul ochiului”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, scrie BZI.ro.

Fiind impresionat de cazul bătrânei, personalul medical s-a hotărât să facă o faptă bună și să se îngrijească de starea acesteia. Decizia a fost luată după ce au contactat-o și pe fiica acesteia care locuiește în Italia și a afirmat clar și răspicat că nu va veni nici la înmormântarea mamei ei.

Medicii și rezidenții de la Clinica de Oftalmologie au pus mână de la mână și au cumpărat femeii haine, medicamente și alifii și și-au propus să o viziteze în fiecare săptămână, să-i ducă alimente și să îi vadă evoluția.

citește mai multe pe BZI.ro, foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău