a47e47b084a0efff55081595aa39113e_XL_8b709.jpg

O femeie de 84 de ani din comuna Gorban, Iași, a ajuns în stare de inconștiență la spital. Cazul ei a șocat medicii, pentru că aceasta avea ochiul mâncat de o larvă de viermi. 

Femeia a fost părăsită de propria fiică în urmă cu 12 ani, timp în care aceasta nu a mai fost îngijită de nimeni. O vecină care îi ridica pensia în fiecare lună de la poștaș s-ar fi angajat să-i poarte de grijă, însă a lăsat-o singură în casă săptămâni întregi, timp în care ochiul femeii, imobilizată la pat, a fost mâncat total de viermi.

Când a ajuns la spital, medicii s-au îngrozit de situația bătrânei. Zeci de viermi mișunau în ochiul acesteia, devorându-i deja și o bună bucată din arcadă. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În 35 de ani de carieră nu am văzut așa ceva. Ne-am mai confruntat cu situații similare, însă aceasta este de departe cea mai șocantă chiar și pentru noi, medicii specialiști. Când a ajuns la spital, pacienta era în stare de inconștiență. Inițial am crezut că viermii sunt prezenți și în craniu. În urma unui exament CT s-a constatat că afecțiunea era doar la nivelul ochiului”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, scrie BZI.ro.

Fiind impresionat de cazul bătrânei, personalul medical s-a hotărât să facă o faptă bună și să se îngrijească de starea acesteia. Decizia a fost luată după ce au contactat-o și pe fiica acesteia care locuiește în Italia și a afirmat clar și răspicat că nu va veni nici la înmormântarea mamei ei.

Medicii și rezidenții de la Clinica de Oftalmologie au pus mână de la mână și au cumpărat femeii haine, medicamente și alifii și și-au propus să o viziteze în fiecare săptămână, să-i ducă alimente și să îi vadă evoluția.

citește mai multe pe BZI.ro, foto cu caracter ilustrativ

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg