Administratorul firmei care a făcut dezinsecția într-un bloc din Timișoara, arestat. Substanța periculoasă, cumpărată de pe piața neagră

0
timisoara_b503d.jpg

timisoara_b503d.jpgAdministratorul firmei care a făcut dezinsecția în blocul din Timișoara, în urma căreia trei persoane au murit și 40 au ajuns la spital, a fost arestat preventiv marți seară pentru 30 de zile. În cazul deceselor este vorba despre doi copii și mama unuia dintre ei.

El este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse toxice. Potrivit specialiștilor, firma a folosit o substanță extrem de periculoasă, pe care bărbatul ar fi cumpărat-o de pe piața neagră, scrie www.stirileprotv.ro

Pe de altă parte, alţi locatari din blocul respectiv au cerut miercuri ajutor la 112, după ce li s-a făcut rău.

În acest moment, sunt internate în spitalele din oraş 40 de persoane, cei mai mulţi dintre ei fiind copii. Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a trimis la Timişoara o echipă de control, din care fac parte şi specialişti în sănătate publică. Aceştia au anunţat că verifica toate documentele existente în acest caz.

Administratorul firmei care a făcut deratizarea în blocul cu patru etaje din complexul studenţesc din Timişoara se numeşte Ioan Sorin Buță.

Individul le-a declarat anchetatorilor că a folosit un insecticid pentru exterminarea dăunătorilor care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

Substanţa, susţine avocatul administratorului, a fost cumpărată de pe piaţa de neagră, mai spune sursa citată.

Insecticidul este folosit este folosit doar în culturile de câmp şi în depozitele de cereale.

Medicii specialişti în toxicologie spun că efecte ale inhalării acestei substanţe toxice pot apărea chiar şi după 2-3 zile de la expunere.

Sursa text și foto: www.stirileprotv.ro 

timisoara_04afd.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău