Ultimele pregătiri pentru alegerile prezidențiale! Ce este interzis în ziua dinaintea votului

politisti_alegeri_46dbc.jpeg

politisti_alegeri_46dbc.jpegPregătirile pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, organizat duminică, 10 noiembrie, sunt pe ultima sută de metri. Aproximativ 20.000 de angajați din structurile Ministerului Administrației și Internelor vor asigura paza celor pe 18.700 secții de votare din țară.

Ordinea publică va fi asigurată de peste 13.800 de angajați din structurile MAI, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Alți 3.600 de specialiști sunt pregătiți să verifice și să soluționeze toate sesizările privind posibile incidente electorale.

Transportul buletinelor de vot către secțiile din București începe, sâmbătă dimineață, iar polițiștii testează toți șoferii cu aparatul alcooltest și verifică documentele celor care se află la volan, dar și ale mașinilor.

În așteptarea scrutinului de duminică, în țară, este interzisă difuzarea de mesaje audio, video sau mixte cu conţinut electoral, dar şi prezentarea de sondaje, scrie Europa FM.

Peste 18,2 milioane de alegători înscrişi în listele electorale permanente sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru a desemna președintele dintre cei 14 candidați înscriși în competiție, susţinuţi de partide sau independenţi.

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea acestora pe buletinele de vot, stabilită prin tragere la sorţi, este următoarea: Klaus Iohannis (Partidul Naţional Liberal), Theodor Paleologu (Partidul Mişcarea Populară), Dan Barna (Alianţa USR-PLUS), Hunor Kelemen (Uniunea Democrată Maghiară din România), Viorica Dăncilă (Partidul Social Democrat), Cătălin Ivan (Alternativa pentru Demnitate Naţională), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română), Mircea Diaconu (Alianţa UN OM), Bogdan Marian-Stanoevici (independent), Ramona-Ioana Bruynseels (Partidul Puterii Umaniste), Viorel Cataramă (Dreapta Liberală) și Alexandru Cumpănaşu (independent).

Foto cu caracter ilustrativ

politisti_alegeri_714a5.jpeg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596