agerpres_10556679_5b6b3.jpeg

Noul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, și-a anunțat planurile legate de Castelul Peleș, dar și de opera lui Brâncuși, „Cumințenia pământului”.

Joi și-a intrat în pâine și ministrul Culturii. Situația Castelului Peleș de la Sinaia este încă în negocieri cu Casa Regală, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: „Există un interes real al statului român de a intra în posesia lui, nu pentru a-l avea ci pentru a-l salva, pentru că practic fiind în proprietatea Casei Regale este imposibil de intervenit acolo. Există discuții legate și de eventuale schimburi, dar nu vă pot da aceste detalii”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Casa Regală nu are intenția să îl vândă, potrivit surselor aproapiate acesteia, dar contractul de închiriere expiră la finalul anului.

Cât despre celebra operă “Cumințenia Pământului” și datoria pe care guvernul o are către toți cei care au donat bani pentru cumpărarea ei în 2016, oficialii nu au găsit o soluție. Ei recunosc că nu există bani nici pentru cumpărarea ei.

Raluca Turcan: „Situația financiară a României este una dezastruoasă. Există deficiențe bugetare majore la sănătate, educație, dezvoltare regională, co-finanțare pe fonduri europene”.

Citește continuarea pe stirileprotv.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg