Cristi Borcea află azi dacă iese din închisoare

0
cristi-borcea-eliberat-conditionat-840x500_a0b0d.jpg

cristi-borcea-eliberat-conditionat-840x500_a0b0d.jpg

Tribunalul Ilfov va decide azi dacă fostul finanțator al clubului de fotbal Dinamo, Cristi Borcea, va fi pus în libertate, după ce a executat o parte de pedeapsa primită în luna februarie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia şi în dosarul transferurilor din fotbal.

Borcea are de executat o pedeapsă de 7 ani și 6 luni în cele două dosare, din care 5 ani și o lună a stat în penitenciar.

Dacă instanța îi admite definitiv cererea de liberare condiționată, Borcea va executa restul pedepsei în libertate, urmând să fie supravegheat de un ofițer de probațiune până la executara integral a pedepsei.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 11 septembrie, că Borcea poate fi eliberat condiționat. Decizia a fost însă contestată de procurorii DNA, care au cerut ca Borcea să execute în continuare pedeapsa în penitenciar, pentru că nu a dat dovadă de ”stăruința în muncă și reeducare”. 

Borcea a fost recompensat de 41 ori, dintre care de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet sau la vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar.

La începutul lunii octombrie, Cristian Borcea a primit de la Penitenciarul Jilava o permisie pentru ”bună purtare” și a stat 5 zile alături de familie.

sursa: Libertatea.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău