Cum explică Spitalul Focșani vizita electorală a Vioricăi Dăncilă în maternitate: ”Bebelușii plângeau, a fost un gest matern”

0
focsani_3f5fd.jpg

focsani_3f5fd.jpg

Spitalul de Urgenţă din Focşani reacționează la valul de critici apărut după ce Viorica Dăncilă și Sorina Pintea au mers duminică în Secția de neonatologie și s-au pozat cu bebelușii în brațe. Cele două purtau halat și papuci de unică folosință, dar mai mulți utilizatori de pe Facebook au reclamat că nu ar fi trebuit să fie lăsate să ia în brațe bebelușii după ce ar fi venit direct de pe stradă.

Într-un mesaj postat marți pe Facebook, conducerea spitalului susține că, din punct de vedere epidemiologic, la intrarea delegației în Secția Neonatologie „s-au respectat regulile de igienă de bază și măsurile prevăzute în ghidul de izolare” al unității medicale pentru vizitarea nou-născutului, iar membrii delegației s-au echipat și s-au dezinfectat corespunzător.

Mai mult, „s-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic și niciun membru al delegației nu prezenta semne de boală”.

„Mamele copiilor din saloanele vizitate au fost înștiințate anterior de vizita delegației oficiale și li s-a cerut acordul pentru filmarea și fotografierea copiilor. Mămicile nu au avut nicio obiecțiune, ba chiar s-au arătat încântate de faptul că doamnele ministru au ridicat în brațe doi dintre copiii care plângeau, considerând acest lucru că fiind o reacție maternă umană”. 

Legat de acuzațiile că tații nu sunt lăsați să își vadă nou născuții în salon, spitalul spune că „diferența este că familia se prezintă în primele minute după naștere, moment în care nou-născutul încă își face tranziția la viața extrauterină, fiind vulnerabil”.

„În ciuda faptului că ne aflăm într-o perioadă încordată, în plină campanie electorală, considerăm că nu trebuie să minimalizăm eforturile spitalului nostru de a crește calitatea actului medical și de a oferi pacienților condiții moderne de spitalizare. Munca noastră este în folosul pacientului și nu este corect să fie transformată într-un teren de luptă între candidații electorali. (…) Considerăm că un simplu gest matern, de a lua un copil care plânge în brațe, gest care nu are legătură cu actul medical, nu trebuie să umbrească întreagă muncă a unității sanitare”, adaugă reprezentanții spitalului, potrivit hotnews.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău