Un primar din Alba și-a dat singur amendă după ce a realizat o construcție fără autorizație

ion_iosif_c8ec8.jpg

ion_iosif_c8ec8.jpgDe-a râsu’-plânsu’ sau un subiect care ar fi fost o zdravănă sursă de inspirație pentru I.L. Caragiale. Un primar din Alba s-a văzut nevoit să-și dea singur amendă, după ce a făcut modificări la acoperișul casei sale, fără autorizație. Acesta ar fi fost reclamat de un vecin, iar sesizarea n-a putut fi „mascată“.

Cel în cauză este edilul comunei Vinţu de Jos din județul Alba. După înregistrarea sesizării, subalternii din primărie au fost cei care au verificat cele reclamate, iar concluzia a fost că edilul a încălcat legea construcțiilor și, prin urmare, este pasibil de amendă.

„A fost o sesizare a unui cetățean că am construit fără autorizație. A fost responsabila de la Biroul Urbanism în teren, a stabilit că era nevoie de autorizație și de modificare de proiect, mi-a întocmit procesul-verbal de constatare. Amenda a fost de 1.000 de lei și am plătit jumătate, conform termenului prevăzut de lege. Și gata, intru în legalitate, ce să fac? Cum să le pretind altfel cetățenilor să fie corecți?”, a declarat primarul Ion Iosif Josan, potrivit Mediafax.

El a explicat că înainte de a începe lucrările de modificare la acoperiș a întrebat un arhitect, însă a omis să-i spună acestuia că vrea să modifice forma acoperișului, caz în care avea nevoie de proiect și autorizație de construcție.

Situația a generat un val de sesizări în comună, iar oamenii au început să se reclame unii pe alții pentru diferite construcții neautorizate. Cei găsiți în neregulă au fost amendați și își manifestă acum nemulțumirea față de primar.

„Vreau să le spun tuturor că nu am nimic cu nimeni, dar dacă există reclamații trebuie să luăm măsuri, în cazul în care se dovedește că acestea sunt justificate”, a mai spus primarul, conform sursei citate.

Sursa foto: Gazeta de Sud

ion_iosif_d02df.jpg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596