ion_iosif_c8ec8.jpgDe-a râsu’-plânsu’ sau un subiect care ar fi fost o zdravănă sursă de inspirație pentru I.L. Caragiale. Un primar din Alba s-a văzut nevoit să-și dea singur amendă, după ce a făcut modificări la acoperișul casei sale, fără autorizație. Acesta ar fi fost reclamat de un vecin, iar sesizarea n-a putut fi „mascată“.

Cel în cauză este edilul comunei Vinţu de Jos din județul Alba. După înregistrarea sesizării, subalternii din primărie au fost cei care au verificat cele reclamate, iar concluzia a fost că edilul a încălcat legea construcțiilor și, prin urmare, este pasibil de amendă.

„A fost o sesizare a unui cetățean că am construit fără autorizație. A fost responsabila de la Biroul Urbanism în teren, a stabilit că era nevoie de autorizație și de modificare de proiect, mi-a întocmit procesul-verbal de constatare. Amenda a fost de 1.000 de lei și am plătit jumătate, conform termenului prevăzut de lege. Și gata, intru în legalitate, ce să fac? Cum să le pretind altfel cetățenilor să fie corecți?”, a declarat primarul Ion Iosif Josan, potrivit Mediafax.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

El a explicat că înainte de a începe lucrările de modificare la acoperiș a întrebat un arhitect, însă a omis să-i spună acestuia că vrea să modifice forma acoperișului, caz în care avea nevoie de proiect și autorizație de construcție.

Situația a generat un val de sesizări în comună, iar oamenii au început să se reclame unii pe alții pentru diferite construcții neautorizate. Cei găsiți în neregulă au fost amendați și își manifestă acum nemulțumirea față de primar.

„Vreau să le spun tuturor că nu am nimic cu nimeni, dar dacă există reclamații trebuie să luăm măsuri, în cazul în care se dovedește că acestea sunt justificate”, a mai spus primarul, conform sursei citate.

Sursa foto: Gazeta de Sud

ion_iosif_d02df.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg