senat_m2_08ca2.png

Legile nu au mai fost dezbătute, fiind adoptate tacit în Senatul României. Unele dintre ele sunt necesare, altele de-a dreptul catastrofale, putând duce la creșterea infracționalității.

Una dintre iniţiativele legislative adoptate tacit în Senat se referă la dezincriminarea deţinerii fără drept de muniţie letală. Propunerea a venit de la senatorul PSD Liviu Brăiloiu şi presupune ca o astfel de faptă să fie pedepsită doar cu amendă în condiţiile în care, în prezent, cei care încalcă legea riscă pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani.

O altă propunere este închisoarea pe viaţă pentru cei care ucid poliţişti sau jandarmi. Autorul iniţiativei este deputatul PNL, Florin Roman. Proiectul a fost depus la Parlament după incidentul din Timiş atunci când un poliţist a fost împuşcat mortal în timpul unei misiuni de urmărire.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Același deputat Florin Roman a introdus o iniţiativă de modificare a Codului Penal ce propune interzicerea eliberării condiţionate a infractorilor condamnaţi, printre altele, pentru crimă, viol sau abuz în serviciu.

Un alt proiect interesant a venit de la Tudor Ciuhodaru şi Florin Buicu (PSD), fiind adoptat în Senat. Iniţiativa prevede ca agresorii medicilor şi ai profesorilor să fie cercetaţi pentru ultraj iar pedepsele să fie majorate cu jumătate.

Parcursul procedura duce acum către Camera Deputaților, for unde actele normative vor fi dezbătute obligatoriu.

surse: Senat și digi24

senat_m2_838b3.png

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg