Operațiunea „Schipbeek”. Percheziții pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane – VIDEO

destructurare-grupare-trafic-persoane_4bfdb.jpg

destructurare-grupare-trafic-persoane_4bfdb.jpg

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Iași, au efectuat, luni și marți, șase percheziții domiciliare în Iași, Piatra Neamț și Bârlad. Activitățile au fost desfășurate concomitent în România, Olanda și Belgia, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane pe ruta România-Olanda.

„Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2015, membrii grupării, formate din trei cetățeni români și alți trei cetățeni olandezi, ar fi dezvoltat o rețea de trafic de persoane și ar fi reușit să recruteze și să exploateze sexual opt tinere din România și alte nouă tinere din Republica Moldova, prin obligare la practicarea prostituţiei”, a precizat IGPR

Prin intermediul EUROJUST, în cursul anului 2018, potrivit IGPR, a fost încheiat un acord de echipă comună de anchetă cu autoritățile judiciare din Olanda, respectiv Oost Nederland Politie Enschede, cercetările efectuându-se în comun în cadrul operațiunii „Schipbeek”.

„La acțiunea din România a participat un ofițer de poliție olandez din cadrul Oost Nederland Politie Enschede, iar în Olanda au participat trei ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi. În urma acțiunii, doi români au fost reținuți în Olanda și Belgia, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de migranți, angajare ilegală, spălare de bani, amenințare, vătămare corporală, viol și lipsire de libertate intenționată”.

În România, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596