CNA-Romania_e4ea3.jpg

Consiliul Naţional al Audiovizualului, întrunit în şedinţa publică marţi, a amendat postul Prima TV cu somaţie publică pentru emisiunea "Starea Naţiei" din 8 şi 11 septembrie, pentru că "moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă". 

Nu a fost singura sancțiune aplicată de CNA la ultima ședință. Consiliul a decis să-i retragă postului Estrada TV licenţa audiovizuală.

Sancționat a fost și postul Antena 1, deoarece la difuzarea emisiunii „Poftiţi pe la noi. Poftiţi la muncă” (ediţiile din 01 şi 03.09.2019), radiodifuzorul nu a respectat dispoziţiile art. 18 alin. (1) lit. a) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. La stabilirea sancţiunii s-a avut în vedere şi nerespectarea prevederilor art. 18 alin. (1) lit. b) în cadrul emisiunii „iUmor”, ediţia din 13.09.2019 [„Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate; b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”].

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

sursa CNA

CNA-Romania_ddc53.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg