CNA a amendat Prima Tv (emisiunea Starea Nației) pentru limbaj injurios

CNA-Romania_e4ea3.jpg

CNA-Romania_e4ea3.jpg

Consiliul Naţional al Audiovizualului, întrunit în şedinţa publică marţi, a amendat postul Prima TV cu somaţie publică pentru emisiunea „Starea Naţiei” din 8 şi 11 septembrie, pentru că „moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”. 

Nu a fost singura sancțiune aplicată de CNA la ultima ședință. Consiliul a decis să-i retragă postului Estrada TV licenţa audiovizuală.

Sancționat a fost și postul Antena 1, deoarece la difuzarea emisiunii „Poftiţi pe la noi. Poftiţi la muncă” (ediţiile din 01 şi 03.09.2019), radiodifuzorul nu a respectat dispoziţiile art. 18 alin. (1) lit. a) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. La stabilirea sancţiunii s-a avut în vedere şi nerespectarea prevederilor art. 18 alin. (1) lit. b) în cadrul emisiunii „iUmor”, ediţia din 13.09.2019 [„Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate; b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”].

sursa CNA

CNA-Romania_ddc53.jpg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596