Cum a scăpat un buzoian de 440 de amenzi pentru neplata rovinietei. ”În Dacia mea țineam găinile!”

646x404_4aa62.jpg

646x404_4aa62.jpg

Un șofer din Buzău a ajuns în situația de a fi executat silit din cauza a 440 de amenzi încasate pentru neplata rovinietei, deși acesta nu a mai circulat cu mașina respectivă de șapte ani.

Potrivit adevarul.ro, Ion Dedu a fost executat silit pentru suma de 25.000 lei din amenzi pentru neplata rovinietei. Acesta a câştigat procesul cu Primăria comunei Gura Teghii şi a scăpat de secehestru după ce avocatul său a formulat o plângere penală.

Bărbatul ajunsese dator vândut la stat, din amenzi primite de la CNAIR pentru neplata rovinietei din 2010, timp de 7 ani, deşi autoturismul său, Dacia 1300, nu mai părăsise curtea de multă vreme.

Cel de-al treilea avocat angajat de Ion Dedu a făcut lumină în acest caz, la scurt timp după ce l-a preluat în portofoliul său, la sfârşitul anului 2016.

În urma anchetei Poliţiei, care a pornit de la plângerea penală formulată de avocatul Andrei Petriceanu, s-a descoperit în cursul anului 2017 că în toată perioada în care Ion Dedu primea amenzi acasă, un alt bărbat, din Mărăcineni, posesor al unui autoturism Dacia Logan de culoare albastră, cu numerele de înmatriculare BZ-05-TRL, circula în fiecare zi pe podul de la Mărăcineni.   

„L”-ul de la număr a fost modificat, în împrejurări neclare, ceea ce făcea să pară un „I”, faptă pe care anchetatorii au considerat-o a fi din neglijenţă.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596