Traian Băsescu a colaborat cu fosta Securitate – decizia Curții de Apel București

0
base_7abf2.jpg

base_7abf2.jpg
Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri că fostul preşedinte al României Traian Băsescu a colaborat cu fosta Securităţi. Acesta ar fi oferit note informative sub numele de Petrov. Decizia CAB nu este definitivă.

În vremea când era student la Institutul de Marină, Băsescu ar fi dat note informative despre cetăţeni străini şi colegi, dar susţine că nu ştia că toate acestea au de a face cu Securitatea, scrie www.stirileprotv.ro

La ultimul termen, în 5 septembrie, Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate.

Acesta a confirmat că o decizie defavorabilă i-ar crea probleme de imagine.

În ceea ce priveşte legătura sa cu Petrov, numele conspirativ sub care ar fi colaborat, Băsescu a declarat: „Hai să vedem procesul, nu aş vrea să fac declaraţii înaintea procesului, îl lăsăm să se desfăşoare şi vedem”.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu „sursa”, istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii, mai spune sursa citată.

De la momentul depunerii dosarului, în presă au apărut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat infiormări sub numele de cod Petrov.

Foto: Agerpres

base_331ae.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău