trafic-telefon_cac71.jpg

Noul Cod Rutier va intra în vigoare pe 12 octombrie, dată la care conducătorii auto aflați la volan nu mai au voie să folosească telefonul mobil sau orice alt dispozitiv prevăzut cu funcția de înregistrare, foto sau video. În cazul în care, concomitent, polițiștii constată și încălcarea unei reguli de circulație, conducătorul auto, pe lângă plata amenzii, va deveni pieton pentru 30 de zile.

Potrivit noilor prevederi din Codul Rutier, din 12 octombrie, va fi interzisă „ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către șofer în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare”. În această situație, conducătorul auto va fi sancționat cu 6 la 8 puncte amendă (în prezent de la 870 de lei la 1160 lei) și 4 puncte penalizare, Poliția Română pe pagina de Facebook.

Aceasta nu este singura modificare prevăzută în noul Cod Rutier. „Ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul aflat în mișcare, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor constituie contravenție și se sancționează cu amenda, de la 4 la 5 puncte-amendă (în prezent de la 580 la 725 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile”, a anunțat Poliția Română, care a dat și un prim exemplu în acest sens.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, „dacă ai depășit cu 10-20 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic și ai ținut telefonul în mână sau l-ai utilizat... primești amendă și rămâi fără permis pentru 30 de zile”, se arată în postarea făcută pe pagina de socializare.

FOTO - Facebook Poliția Română

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg