Cămila găsită la Nuțu Cămătaru este…animal domestic, după legile românești

0
camila_1_c9a37.jpg

camila_1_c9a37.jpg
Garda de Mediu a decis miercuri, după perchezițiile efectuate la casa lui Nuțu Cămătaru, de unde au fost confiscate două maimuțe și doi lemurieni, să îi permită acestuia să păstreze cămila găsită în curte. Motivul este unul halucinant: în legislația din România cămila este considerată animal domestic și nu există interdicții privind deținerea ei.

„Nu este considerată specie protejată, din punct de vedere al legislației nu am putut să luăm animalul, este considerată animal domestic, e o cămilă cu două cocoașe”, au explicat pentru Digi24.ro comisarii Gărzii de Mediu care au participat la percheziții.

„Puteam să ne legăm de condițiile de ținere în captivitate, dar acestea sunt foarte bune, doar spațiul atribuit cămilei are peste 200 de metri pătrați, e bine hrănită și îngrijită”, au povestit cei de la Garda de Mediu. Aceștia susțin că au fost impresionați, de altfel, de condițiile bune în care își păstrează Ion Balint, cunoscut sub numele de Nuțu Cămătaru, toate animalele.

Cămila avea și actele de proveniență legale, fusese adusă în țară prin vamă, cu acte în regulă. Au fost confiscate, în schimb, două maimuțe – macaci japonezi – și doi lemurieni. Aceștia vor sta în carantină la o clinică veterinară, de unde vor fi duși la o grădină zoologică.

Pentru deținerea acestora, Cămătaru riscă o amendă, dar ancheta este în curs, urmează analiza documentelelor, mai spune sursa citată mai sus.

Foto cu caracter ilustrativ

camila_1_7ff1e.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău