Un coș de gunoi din Timișoara costă aproape cât salariul mediu lunar al unui român! 

0
feature-21_7e0ab.jpg

feature-21_7e0ab.jpg

Primarul Nicoale Robu a anunțat că în zona centrală a Timișoarei vor fi amplasate 54 de coșuri de gunoi. Prețul unui coș comandat în Anglia de firma de salubritate Brantner este 615 euro. În total, primăria a plătit peste 33.000 de euro.

”Ne-au sosit coșurile de gunoi pentru zona centrală. Mereu s-a semnalat că nu avem suficiente coșuri de gunoi în zona centrală a orașului, mai bine zis în acest areal de promenadă, pietonal al orașului. Noi nu aveam cum să le achiziționăm, aveam nevoie de un operator de salubritate. El a făcut comanda foarte prompt, dar a durat până ca acestea să fie livrate. Așadar, 54 de coșuri de gunoi, coșuri stradale, ne-au sosit și vor fi montate în perioada următoare. Valoarea achiziției este de 132.084 lei fără TVA”, a spus Robu, citat de Libertatea.ro.

Spre comparație, salariul mediu net în România este 3.119 lei (aproape 660 de euro), doar un pic mai mult decât 615 euro cât este prețul unui coș de gunoi din centru Timișoarei.

Primarul Timișoarei a prezentat și caracteristicile containerelor stradale. ”Coșul de guoi Glasdon Jubilee dispune de un nou mecanism de blocare, disponibil în variantele cu cheie sau fără cheie. Noul design elimină total componentele metalice și posibilitatea de coroziune. Sistemul unic de blocare fără cheie este ușor de operat. Ușa a fost concepută pentru blocare cu corpul coșului în trei puncte diferite, oferind rezistență extrem de mare la pătrundere”, se arată în caracteristicile prezentate de Robu.

Potrivit acestuia, coșurile de gunoi sunt specifice zonelor istorice.

sursa Libertatea.ro, foto tion

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău