protest-guvern_5ca6c.jpg

Sindicatele din industria de apărare anunță noi proteste în fața Guvernului, începând de miercuri, motivul fiind nerespectarea angajamentelor asumate. Sindicatele solicită ca industria de apărare să devină furnizorul principal pentru toate instituțiile cu caracter militar, securitate și ordine publică, dar și scutirea angajaților de la plata impozitului pe salariu pe o durată de 10 ani.

Acțiunile de protest ale sindicatelor din industria de apărare vor fi organizate miercuri și joi, 11 și 12 septembrie, începând cu ora 11.00, în Piața Victoriei, la Guvern. La proteste sunt așteptați, zilnic, aproximativ 200 de sindicaliști.

„Motivul acțiunii este nerespectarea de către Guvern a angajamentelor asumate în data de 17.07.2019 în cadrul discuțiilor care au avut loc la Palatul Victoria, în prezența Premierului. La acea dată, a existat promisiunea că, în termen de o săptămână, va fi semnat un acord între sindicate, patronate și Guvern, care să includă modificările propuse. De atunci însă nu s-a întâmplat nimic. Prin urmare am convenit, cu celelalte sindicate din industria de apărare, printre care și cele de la Uzina Mecanică Cugir, UM Zărnești, dar și de la Plopeni, Ploiești, Pirochim Victoria, să pichetăm Guvernul, timp de două zile pe săptămână”, a precizat Constantin Bucuroiu, președintele Sindicatului UM Moreni

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Principalele revendicări, potrivit unui comunicat de presă emis de Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” sunt:

„Nerespectarea punerii în aplicare a Acordului și a Memorandumului între Guvernul României, Asociaţiile Patronale şi Federaţiile Sindicatelor din Industria de Apărare, conform înțelegerilor din 17.07.2019 în discuţiile purtate la Palatul Victoria în prezenţa Premierului Vasilica-Viorica Dăncilă.

Modificarea definiţiei “Industrie de Apărare” în „Industrie Strategică de Interes Naţional.”

Constituirea Consiliului pentru coordonarea Industriei de Apărare, .în conformitate cu HG 637/2017

Aprobarea în regim de urgenţă a BVC-urilor pe 2019.

Industria de Apărare trebuie să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară. Minim 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui.

În regim de urgență rezolvarea SALARIZĂRII conform procedurilor pentru constructori sau I.T.-işti.Emiterea unui act normativ care să scutească pe o perioada de 10 ani salariaţii din cadrul operatorilor economici din industria naţională de apărare de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute de legea 227/2015 privind codul fiscal.  suplimentarea fondurilor necesare pe nucleu pe 2019 la nivelul promisiunii domnului viceprim-ministru Orlando Teodorovici și ministrului Nicolae Bădălău (32 mil lei)”.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg