admitere-liceu-prahova_57a84.jpg

Anul școlar 2019 - 2020 vine cu o veste rea pentru elevii care obțin note sub 5 la Evaluarea Națională. Până acum erau repartizați la licee, însă Ministerul Educației a decis ca ei să urmeze școli profesionale. Măsura a fost vehement criticată, iar la scurt timp a apărut și reacția Ministerul Educației. „(...) Elevii de clasa a VIII-a care au fost repartizați în licee, având media de admitere sub 5, au promovat în proporție foarte mică examenul național de Bacalaureat”, susține Ministerul Educației.

Elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională nu vor putea fi repartizați la liceu. Aceștia vor putea urma învățământul profesional. Ordinul Ministerului Educației Naționale a fost publicat în Monitorul Oficial.

Măsura a fost vehement criticată. Oficialii din Ministerul Educației susțin, potrivit unui comunicat de presă, că „(...) elevii de clasa a VIII-a care au fost repartizați în licee, având media de admitere sub 5, au promovat în proporție foarte mică examenul național de Bacalaureat. Prin urmare, acești tineri rămân cu posibilități limitate de a intra pe piața muncii sau de a își continua studiile”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Măsura luată de MEN oferă un drum mai bun în viață elevilor aflați la final de gimnaziu. Ea a fost concepută tocmai pentru a le oferi acestora o șansă în plus de a învăța o meserie, urmând ca apoi să își suplimenteze pregătirea, în funcție de evoluția propriilor competențe, inclusiv prin studii teoretice și prin susținerea examenului național de Bacalaureat. Așadar, niciun elev nu va avea viitorul blocat”, mai susține MEN.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg