dinca_46eef.jpgSoția lui Gheorghe Dincă, Elena, este cercetată pentru complicitate la omor, a declarat șeful DIICOT, Felix Bănilă, într-o declarație de presă. Începerea urmării penale în cazul ei a fost demarată pe 23 august, în urma plângerii familiei Luizei Melencu, a explicat șeful DIICOT.

În urma plângerii înaintate de bunicul Luizei Melencu și a mamei acesteia, procurorii DIICOT au început cercetările și în cazul Elenei Dincă, sub acuzația de complicitate la omor. Aceasta arată existența unor indicii cu privire la faptul că aceasta l-ar fi ajutat pe Gheorghe Dincă în comiterea faptelor și ascunderea adevărului, potrivit unor surse judiciare, scrie libertatea.ro

Potrivit lui Bănilă, Dincă a recunoscut doar că le-a ucis pe cele două fete, dar nu și acuzațiile de viol și trafic de persoane. Procurorii au pus sechestru pe toate conturile bancare ale inculpatului și ale societăților comerciale pe care le administra alături de familia sa, precum și trei imobile în Caracal și patru mașini ale lui Dincă.

Sunt vizate și conturile soției și ale celor trei copii. În plus, DIICOT a făcut demersuri și în structurile polițienești din străinătate. Pe data de 7 august s-a emis un ordin european de anchetă vizând autoritățile din Italia, a precizat șeful DIICOT, și care urmărește identificarea bunurilor și conturilor deținute de Dincă în această țară.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Șeful DIICOT a precizat și că la data de 25 iunie 2019 s-a dispus și o comisie rogatorie în Statele Unite ale Americii, fără a da alte detalii suplimentare. Potrivit uzanțelor judiciare, comisiile rogatorii sunt folosite pentru audierea unor persoane aflate în străinătate care au legătură cu cauza, dar și pentru administrarea de alte probe, precizează libertatea.ro

Sursă foto:

dinca_e66de.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg