Cei care au cumpărat cartele prepay fără să-și dea datele personale, nu le vor mai putea folosi din 2020

0
cartela_prepay_00939700_8a4f5.jpg

cartela_prepay_00939700_8a4f5.jpg

Firmele de telefonie mobilă sunt obligate ca, până la sfârșitul lunii august 2020, să identifice toți posesorii de cartele preplătite din România, potrivit unui act normativ al Guvernului oficializat recent. În acest sens, ele vor trebui să înregistreze datele personale ale tuturor celor care dețin cartele preplătite la acea dată, inclusiv ale celor care le-au cumpărat înainte de 1 ianuarie 2020, moment din care cartelele preplătite nu se vor mai vinde fără buletin.

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 62/2019, firmele de telefonie mobilă trebuie, până cel mai târziu în 31 august 2020, să identifice toți posesorii de cartele preplătite vândute în țara noastră. Pentru asta, firmele trebuie să colecteze de la toți deținătorii de cartele preplătite o serie de date personale, inclusiv o copie a unui act de identitate, scrie avocatnet.ro.

Aici vorbim, mai exact, despre două categorii de posesori de cartele preplătite, respectiv de cei care au cartele obținute înainte de 1 ianuarie 2020, dată de la care cartelele se vor vinde numai pe baza buletinului, și de cei care le obțin după această dată.

După data de 1 septembrie 2020, cei ce nu și-au dat datele personale la cumpărarea de cartele preplătite nu le vor mai putea folosi, firmele de telefonie mobilă fiind obligate să nu le mai furnizeze acestora servicii de telefonie, adică să le blocheze cartelele.

OUG nr. 62/2019 este cea care condiționează cumpărarea de cartele telefonice preplătite de furnizarea unor date personale. Concret, de la 1 ianuarie 2020, cei ce vor să cumpere cartele preplătite vor trebui să transmită firmei de telefonie mobilă date precum numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu, dar și o copie a actului de identitate.

citește mai multe pe avocatnet.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău