masini2764186-publimedia-shutterstock_7db69.jpg

Gabriela Firea anunță modificarea proiectului de taxare a mașinilor poluante. Automobilele non-Euro, Euro 1 și Euro 2, înmatriculate în Capitală și în alte județe, vor fi interzise în Centru și vor plăti vinietă în restul municipiului.

Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, a anunțat pe pagina sa de Facebook modificarea unui articol din proiectul Oxigen, care prevede taxarea mașinilor poluante care circulă prin București. Astfel, noua propunere prevede ca mașinile non-Euro, Euro 1, Euro 2 înmatriculate în Capitală și în alte județe să fie interzise în CentruPentru restul teritoriului Municipiului București, altul decât centrul Capitalei, vor urma să plătească o vinietă.

Gabriela Firea a anunțat că pentru mașinile din categoria Euro 3 nu s-a luat încă o decizie. „În cazul autoturismelor euro 3, există și aici o întreagă dezbate. Noi am propus plata de viniete, deoarece este un autoturism poluant și cel Euro 3”, a precizat primarul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Noi am anunțat că normal ar fi ca toate mașinile care tranzitează Bucureștiul să plătească taxe și impozite aici, în Capitală. Mi s-a semnalat faptul că există și situații aparte, prin care respectivii cetățeni nu au posibilitatea deocamdată să își înmatriculeze aceste mașini în București, și deci să plătească taxe și impozite în Capitală. Este vorba despre preluarea de leasing-uri, categoria celor care lucrează de câțiva ani în București, dar nu au încă buletin de Capitală și nu au posibilitatea să înscrie aceste mașini”, a declarat primarul general.

Firea a precizat că articolul care se referă la autoturismele înmatriculate în alte județe, dar care circulă zilnic prin București, va fi reformulat. „Până la urmă, este adevărat, trebuie să ne referim la norma de poluare a unui autoturism, și nu la județul în care este înmatriculat. Practic se propune ca toate autoturismele cu grad mare de poluare, fie că sunt din Capitală, fie înmatriculate în alte județe, fie că tranzitează întâmplător Capitala sau sunt în trafic zi de zi, să fie privite prin prisma normei de poluare. Rămâne ideea ca în centru să fie interzise autoturismele non-euro, 1 și 2, iar autoturismele care intră în Capitală să aibă același regim, precum și autoturismele care sunt zilnic în trafic, dar nu sunt înmatriculate în București. Practic, vom interzice în zona centrală aceste autoturisme non-euro, 1 și non-euro 2, și vor plăti vinietă pentru restul teritoriului municipiului București, altul decât zona centrală. În cazul autoturismelor euro 3, există și aici o întreagă dezbate. Noi am propus plata de vignete, deoarece este un autoturism poluant și cel euro 3. Sunt foarte multe mesaje pe care le-am primit pe mail, cât și pe rețeaua de socializare, care spun că și acestea ar trebuie să intre alături de mașinile non-euro 1 și non-euro 2”.

sursa: biziday

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg