Povestea unei bucureștence care s-a mutat la țară să salveze vaci de la sacrificare

0
8
20190807125604-1024x576_6b328.jpg

20190807125604-1024x576_6b328.jpg

Doina Badea este vegană și evident, o mare iubitoare de animale. De un an a început să salveze vaci pe drumul spre abator și așa a creat primul sanctuar pentru animale de fermă, în Brăduleț, Argeș. Sătenii o privesc ca pe o ciudată: nu înțeleg cum poate să țină vaci pe care nu le mulge și nici nu le taie. Doina încearcă să-i convingă să-și iubească și să-și respecte animalele și că agricultura ecologică e mai bună decât zootehnia. 

Am fost la Braduleț, acolo unde vacile bătrâne trăiesc libere și fericite. Orlando se apropie curios. Face ochii mari și își apleacă puțin capul. Vrea să fie scărpinat. Și asta și primește. E un taur de o tonă care se face ghiocel în fața mângâierilor. Exact ca taurul Ferdinand, din desenele animate.

Orlando ar sta așa o zi întreagă, să-l alinte mâinile Doinei. Doar că Doina nu face discriminare. „Joy… Da, Iubita… Brăduț… Ce faci, Fernando?”, încearcă să-i bage în seamă pe toți. Și animalele, groaie și blânde, se adună lângă ea așteptând porția de iubire.

Ca o grădiniță de copii lângă educatoarea lor. Sau ca niște copii în jurul mamei, când împarte ceva dulce. Sau pur și simplu ca niște căței când primesc bobițe. Dar nicio comparație nu e mai puternică decât realitatea: ca niște vaci în jurul stăpânei care le-a salvat de la moarte. 

Citeşte întreaga ştire pe libertatea: O bucureșteancă s-a mutat la țară și salvează vaci. ”Ciudata” cu animale de companie de o tonă!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here