ZGYyNTAwNWYwMjVkZDFjNGZlODM1NmNmMmY4.thumb_85397.jpg

Oricine putea să greșească, dar nu Academia Română și nu într-un comunicat transmis către presă, tocmai de Ziua Limbii Române.

31 august este Ziua Limbii Române. Academia Română a decis să sărbătorească printr-o dezbatere la Clubul Academicienilor și a trimis o invitație pentru presă în acest scop.

Titlul e-mailului în care a fost trimis comunicatul este însă plin de greșeli: „Ziu Limbii Romane sarbataorita la Academia Romana”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Comunicatul Academiei:

„Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august ca urmare a unei inițiative legislative din 2011, votată de Parlamentul României prin Legea nr. 53/2013. Ziua Limbii Române a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeași dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele „Limba Noastră“ pentru a transmite mesajul că limba română este limba vorbită nu numai între granițele țării, ci și dincolo de fruntarii.

Dezbaterea organizată la Academia Română răspunde primei misiunii a celui mai înalt for cultural și științific al României, aceea de a se preocupa de normarea și cultivarea limbii naționale, prin elaborarea de dicționare, gramatici, antologii de texte, studii și cercetări, precum și prin sesiuni științifice și manifestări culturale destinate promovării limbii române ca principal factor identitar”

sursa Digi24

ZGYyNTAwNWYwMjVkZDFjNGZlODM1NmNmMmY4.thumb_a090f.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg