foto_bcco_23aaf.JPG
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au descins într-un caz de trafic de minori, vizaţi fiind doi buzoieni.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu noiembrie 2018, 2 bărbați, în vârstă de 37, respectiv 34 de ani, ar fi recrutat și ar fi exploatat, în vederea practicării prostituției, pe teritoriul Belgiei, o minoră, în vârstă de 16 ani.

La revenirea minorei în ţară, în luna august 2019, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aceasta urma să plece din nou, de această dată însoţită de o altă tânără, în vârstă de 19 ani, din Arad, pentru a practica prostituţia în Belgia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La data de 29 august a.c., polițiștii de frontieră au depistat cele două tinere în timp ce intenționau să părăsească teritoriul României prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac. Acestea au fost preluate de poliţişti şi conduse la sediul parchetului pentru audieri.

În continuarea cercetărilor, la data de 30 august a.c., polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare pe raza județului Buzău și au pus în executare 2 mandate de aducere emise de parchet pe numele bărbaţilor.

De la locuințele percheziționate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile şi sume de bani.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori.

Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale și a fost sprijinită de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

Foto cu caracter ilustrativ

foto_bcco_3a82b.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg