FOTO_1_BCCO_30_AUGUST_b9257.JPG

O femeie din Cluj este bănuită că și-ar fi exploatat nepoatele, de 12 și 17 ani, prin obligarea la practicarea cerșetoriei. De asemenea, nora acesteia, o femeie de 29 de ani, cu capacitatea de a munci, este bănuită că ar fi apelat în mod repetat la mila publicului, folosind în acest scop prezența a 2 minori de 3 şi 9 ani.

 Comunicatul DIICOT

La data de 29 august a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.–S.T. Cluj, au efectuat o percheziție domiciliară în Cluj-Napoca, la locuința a două persoane bănuite de trafic de minori în formă agravată și în formă continuată și folosirea unui minor în scop de cerșetorie în formă continuată.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În urma acestei activități, au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 3 telefoane mobile, 1950 de euro şi mai multe înscrisuri.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, o femeie de 53 de ani, din Cluj-Napoca, le-ar fi recrutat și le-ar fi adăpostit pe nepoatele sale, de 17 şi 12 ani – în prezent, la adresa ei de domiciliu, în scopul exploatării acestora.

Aceasta ar fi profitat de imposibilitatea lor de a se apăra sau de a-și exprima voința și ar fi abuzat de poziția sa de încredere față de minore. Astfel, le-ar fi obligat să cerșească pe raza municipiului Cluj-Napoca în beneficiul său și al familiei sale.

De asemenea, în cursul anului 2018, nora femeii, o femeie de 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, ar fi apelat în mod repetat la mila publicului, ar fi cerut ajutor material și ar folosit în acest scop prezența a doi minori de 3 şi 9 ani.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 29 august 2019, față de femeia în vârstă de 53 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

FOTO_2_BCCO_30_AUGUST_dc66d.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg