pacienti-holuri-spitale_b5d69.jpg

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat, marți, o hotărâre prin care cuantumul amenzilor se dublează când vine vorba de calitatea serviciilor oferite pacienților, atât de către personalul medical, cât și de către spitale. Potrivit actului normativ, medicii ar putea fi sancționați cu amendă de până la 3.000 de lei, dacă lasă pacienții să aștepte la Urgențe, iar spitalele sunt pasibile de o amendă de până la 30.000 de lei.

Amenzile propuse de Ministerul Sănătății vizează, în mare, nerespectarea condițiilor din unitățile sanitare cu paturi.

Astfel, personalul medical care lasă pacienții să aștepte cu orele la urgențe ar putea fi sancționat cu amenzi cuprinse între 1.000 - 3.000 de lei, în timp ce spitalele sunt pasibile de amenzi între 20.000 și 30.000 de lei, potrivit HotNews. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Ultimele evenimente au arătat că este nevoie și de măsuri coercitive pentru responsabilizarea personalului medical din spitale, dar și din cabinete medicale. Astfel, la propunerea Ministerului Sănătății, vom adopta astăzi o Hotărâre prin care se dublează cuantumul amenzilor aplicate de inspectorii sanitari în unitățile sanitare pentru nerespectarea standardelor şi criteriilor care au caracter obligatoriu în domeniul sănătății. De asemenea, sunt introduse sancţiuni noi pentru acordarea asistenței medicale de către personalul neautorizat sau care nu deţine cunoştinţe şi abilităţi atestate”, a precizat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern..

Citește și: Cât poți aștepta la UPU de la Spitalul Județean Ploiești. Codul celor cinci culori - foto

Singura problemă este că, legal, pentru fiecare spital, există un timp de așteptare, prevăzut de acte interne. De exemplu, la Spitalul Județean Ploiești, pentru un consult, timpul maxim de așteptare este de patru ore (cod alb).

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg