guvern_dancila_46cc7.jpg
Membrii Comitetului Executiv Național al PSD au votat astăzi o serie de modificări în componența Guvernului Dăncilă. Cea mai mare surpriză a constituit-o înlocuirea Anei Birchall, de la Justiție, cu judecătoarea Dana Gîrbovan, considerată o apropiată a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache.

Deciziile vin după o şedinţă a social-democraţilor care a durat aproape trei ore. Iniţial o variantă discutată la întrunirea CEx a fost ca Florian Lixandru, actual secretar de stat în Ministerul Educaţiei, să preia conducerea instituţiei, însă PSD a revenit asupra hotărârii, scrie Mediafax.

Secretarul general al PSD Mihai Fifor, propus ministru plin la Interne, conducere în prezent interimar instituţia. Deoarece el este propus să preia conducerea MAI, nu mai poate fi vicepremier pentru parteneriate strategice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin urmare, PSD a propus ca Ana Birchall, în prezent ministru al Justiţiei, să fie vicepremier pentru parteneriate strategice. În locul acesteia, social-democraţii au decis să o nominalizeze pe Dana Gîrbovan, preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR).

La portofoliul de vicepremier pe probleme economice, condus în momentul de faţă interimar de Eugen Teodorovici, PSD l-a nominalizat pe deputatul Iulian Iancu.

Prin urmare, numele anunțate de premierul Viorica Dăncilă, după finalizarea discuțiilor în CEX sunt:

- Mihai Fifor - ministru plin la Interne

- Senatorul Șerban Valeca - Ministerul Educației

- Dana Gîrbovan – Ministerul Justiției

- Ana Birchall - vicepremier pe parteneriate strategice

- Iulian Iancu - vicepremier pe probleme economice

În legătură cu înlocuirea Anei Birchall, Dăncilă a declarat că membrii PSD au hotărât ca la acest portofoliu să vină o persoană care cunoaște îndeaproape sistemul și care să nu fie înregimentată politic. Totodată a menționat că speră ca propunerea să fie acceptată de către președintele Klaus Iohannis, nevăzând vreun motiv pentru care Gîrbovan să nu ajungă la portofoliul Justiției. 

Foto cu caracter ilustrativ

guvern_dancila_92073.jpg

 

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg