cazul-caracal-inml-control_cb32b.jpg

Anunțul că vor fi refăcute analizele în cazul fragmentelor osoase descoperite în cazul Caracal a trezit un val de nemulțumiri, în condițiile în care, potrivit unui comunicat al DIICOT, din cauza stării de calcinare excesive, nu s-a putut evidenția niciun profil ADN. Unchiul Alexandrei, una dintre victimele monstrului din Caracal, a anunțat că va solicita, miercuri, Ministerului Sănătății un control la INML, ca urmare a scurgerilor halucinante de informații false din această zonă.

Ancheta de la Caracal este departe de a fi finalizată. Aflat în arest preventiv, monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, a făcut o serie de mărturisiri cu privire la răpirea Alexandrei și Luizei, cele două tinere care au fost luate la ocazie de bărbat. Numai că, în decursul urmăririi penale, Dincă a încercat să inducă în eroare anchetatorii, chiar dacă, în primă fază a lăsat să se înțeleagă că și-ar dori să coopereze.

Citește și: DIICOT a publicat raportul INML cu privire la crimele din Caracal. Medicii legiști nu au putut evidenția niciun ADN

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai nou, după ce la casa monstrului au avut loc ample percheziții, se pare că au apărut nemulțumiri și cu privire la modul în care au fost efectuate analizele de către medicii legiști.

Procurorii DIICOT au anunțat recent, în baza raportului preliminar de la INML, că „având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN”, iar la scurt timp medicii legiști au susținut că vor fi refăcute analizele.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, susține că va solicita un control din partea Ministerului Sănătății chiar la INML. 

„Dragi prieteni, cinismul unor angajati ai statului roman ne-au transformat viata într-un calvar. Comunicatul de astăzi al INML si zvonurile halucinante din aceste zile cu privire la un eventual certificat de deces pe care l-ar fi eliberat sau presupusele analize finalizate de INML cu privire la rămășitele din liziera atribuite "pe surse" Luizei sunt intoxicări și bătaie de joc la adresa tuturor”, a precizat Alexandru Cumpănașu.

Unchiul Alexandrei a precizat că va solicita chiar un control la INML.

.„(...) voi depune la ministrul sănătății solicitarea dispunerii unui control de fond la INML care sa identifice aceste scurgeri halucinante de informații false dar și respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor în funcție de competenta corpului de control al ministrului. Știu că încep un nou front și tulbur o noua MAFIE dar cred ca a venit momentul ca fiecare instituție publică să se restarteze și să nu ne mai trateze ca pe niște numere când la mijloc este VIATA copiilor noștri”, a scris Cumpănașu pe pagina sa de Facebook

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg