bacalaureat-2019-prahova_b5cf0.jpg

Peste 43.500 de candidați s-au înscris, la nivel național, în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2019, începând de miercuri, 21 august. Ministerul Educației Naționale pune la dispoziție linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere audio-video.

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, din totalul celor înscriși, peste 28.700 de candidați provin din promoția 2018-2019, iar peste 14.800 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Citește și: Bacalaureat 2019. Calendarul pentru a doua sesiune de examen

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sesiunea august - septembrie 2019 începe cu probele scrise, respectiv 21 august - Limba și literatura română/E)a, 22 august - Limba şi literatura maternă/E)b, 23 august - proba obligatorie a profilului/E)c, iar pe 26 august are loc proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

„Evaluarea compețenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 27 august și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 și 3 septembrie. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie. Accesul candidaților în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate”, a anunțat Ministerul Educației Naționale..

Pentru rezolvarea subiectelor candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenți.

Citește și: Surpriză la Bacalaureat 2019. Colegiul cu cea mai mare rată de promovabilitate din Ploiești

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.. Candidații nu au acces în sala de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

„În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul”, se arată în comunicatul MEN.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească trei condiții, cumulativ, respectiv susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea și obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg