bacsis-bun-_24765.jpg

Guvernul schimbă modul în care vom plăti bacşiş, de la 1 octombrie. Practic, acesta va rămâne opţional, dar va fi menţionat pe bonul fiscal, fără însă ca serviciile să fie condiţionate de acordarea ciubucului.

Ministrul Finanţelor a publicat săptămâna trecută un proiect prin care plănuieşte reglementarea şi impozitarea bacşişului. Acesta nu a fost încă adoptat.

Dacă Guvernul va aproba modificările, bacşişul va fi impozitat de la 1 octombrie.  Mai precis, bacşişul va fi evidenţiat iniţial pe o notă de plată, care va fi înmânată clientului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe această notă de plată va exista o rubrică destinată alegerii de către client, a nivelului bacşişului oferit, adică între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei. 

Clientul va primi fie un bon fiscal, fie acelaşi bon, pe care bacşişul oferit va fi evidenţiat. Bacşişul va putea fi oferit şi la plata cu cardul, electronică, nu doar la plata cash, cu numerar.

Foarte important de menţionat este că bacşişul nu va fi obligatoriu. 

Noile reglementări se aplică în baruri şi restaurante. În ceea ce priveşte livrările la domiciliu, proiectul prevede că nu e obligatorie trecerea bacşişului pe bon. Sumele provenite din încasarea bacşişului se vor distribui integral salariaţilor. Cu toate acestea, ele vor fi impozitate, iar dările vor fi reţinute la sursă, de către angajator, iar angajaţii vor primi doar suma netă în mână.

citește mai multe pe adevarul.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg