Screenshot_4_753e2.png

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a susținut declarații de presă privind rezultatele anchetei Corpului de Control la spitalul de psihiatrie de la Săpoca, unde un bărbat a ucis cinci pacienți și a rănit alți opt. 

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a făcut declarații după verificările de la spitalul de psihiatrie Săpoca

Managerul spitalului de la Săpoca și-a înaintat demisia, în timp ce un al cincilea pacient a decedat în cursul nopții trecute.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministrul Sănătății a declarat că va continua controlul la toate spitalele de psihiatrie și că va verifica și modul în care a funcționat Consiliul de Administrație care nu s-a reunit de mai multe luni, deși trebuie să se întrunească lunar.

"Plângerile penale se referă la neglijență în serviciu. Asta o vor stabili procurorii. Noi avem această suspiciune și suntem obligați să facem plângeri penale, dar mai întâi vom avea comisiile de disciplină. Sunt probleme medicale pe care cei de la Colegiul medicilor le vor cerceta. Ceva s-a întâmplat dacă de la pacientul liniștit a ajuns să facă ce a făcut. Nu figura în evidențele neurologiei. El mai avusese o internare în noiembrie 2018, tot pe etilism cronic. Stativul a rămas în salon pentru că a doua zi urma să se facă tratament perfuzabil, ceea ce nu este o explicație. Condițiile nu sunt proaste, era suficient de curat. Voi merge azi la secțiile exterioare. Mai necesită investiții, dar în sala de mese era curat, mâncarea este suficientă. Am întrebat dacă există rapoarte de agresiune. În ultimii ani, există două rapoarte despre incidente mai grave. În caietele de pe secții se fac consemnări, dar am cerut dovada și aceasta nu există, nu s-au făcut consemnări. Ce s-a întâmplat aici este rezultatul multor ani de acitvitate și s-a încetățenit modul că merge și așa.", a declarat ministrul Sănătății pentru Libertatea.ro.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg