virusul-West-Nile-doua-decese_5357f.jpg

În perioada 03.06.2019 - 14.08.2019, la nivel național, au fost înregistrate opt cazuri de infecție cu virusul West Nile, iar două persoane au murit.

Potrivit datelor oficiale, cele două decese s-au înregistrat în Călărași și Buzău. Infecția cu virusul West Nile s-a înregistrat în special la persoane cu vârsta de peste 40 de ani.

„În funcție de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele: Galați (2 cazuri), Calarași (2 cazuri), Tulcea (1 caz), Buzău (1 caz) și în Municipiul București (2 cazuri). Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în județul Galați cât și în județul Tulcea”, a precizat Centrul National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Recomandările principale ale CNSCBT includ un set de reguli în special de igienă. Astfel, se recomandă ca populația să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, să utilizeze substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței, să împiedice pătrunderea țânțarilor în casa (plase de protecție la ferestre), să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apa stătută și gunoiul menajer.

Boala generată de infecția cu virusul West Nile se manifestă în primă fază precum o simplă răceală însă poate căpăta semne de meningo-encefalita. Primele semne sunt generate de febra mare însoțită de dureri de cap intensă, vărsături, stare generală alterată și sensibilitate crescută la lumină.

grupe-varste-virus_a37c9.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg