diaconescu_50233.jpg

Articolul din Libertatea în care se vorbeşte despre minore obligate să ofere sex contra bani inclusiv cu soldaţi de la Deveselu este un fake news care foloseşte Rusiei, reiese din declaraţiile fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu.

Se vorbeşte despre cazuri din 2012 ori primul pas concret pentru înfiinţarea bazei de la Deveselu s-a făcut în octombrie 2013, aşa că "până în octombrie 2013 nu era picior de american acolo!", a explicat fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu pentru Digi24.

Televiziunea citată mai atrage atenţia că încă de când a izbucnit criza Caracal, în comunicarea publică legată de dramele avându-le în centru pe Alexandra şi Luiza s-a tot încercat să se acrediteze ideea că ceea ce s-a întâmplat la Caracal are legătură cu baza militară de la Deveselu. Cei care promovează această idee intens sunt cei de la Sputnik, site finanţat de Moscova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Ideea aceasta a unei conspiraţii la Deveselu prinde, aşa cum a prins în Lituania ideea unui viol, în 2017. Acolo erau acuzate trupele germane NATO că ar fi fost de vină şi evident era vorba despre o tânără cu nume rusesc, de orgine rusă, care ar fi fost violată de soldaţii germani, iar autorităţile lituaniene ar fi ascuns toate aceste fapte. Fals! O informaţie falsă acolo, aşa cum nu este o informaţie verificată nici acum, în România, în niciun fel, dar unii încearcă să profite de asta”, a explicat și sociologul Cristian Pîrvulescu pentru Digi24.ro.

Un scandal de genul acesta poate să destabilizeze un guvern, poate să ducă la alegeri anticipate, într-o ţară normală - România nu este o ţară normală - un scandal de genul acesta poate să ducă la demisii: nu doar a unui ministru proaspăt aşezat pe post sau a unor şefi de servicii şi autorităţi, ci demisii importante, a arătat Cristian Pîrvulescu.

sursa declarații digi24

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg