fbpx

maternitatea-politiarutiera.ro__1c2ac.jpg

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că autoritățile române au încălcat articolul 5 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului, privind obligația de motivare a unei măsuri preventive, atunci când judecătorii au arestat-o preventiv pe Florentina Cârstea în dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești. România a fost amendată la plata a 5.000 de euro – daune morale.

Judecătorii CEDO au precizat că asistenta Florentina Cîrstea a fost arestată preventiv, pe motiv că ar reprezenta un risc pentru membrii spitalului, scrie  Libertatea.ro.

În august 2010, Florentina Cîrstea, asistenta medicală de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de moartea a şase bebeluşi şi rănirea altor cinci, a fost arestată preventiv. Ea a fost pusă în libertate pe 27 septembrie, în urma deciziei Judecătoriei Sectorului 6 București.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Florentina Cîrstea a fost acuzată de ucidere din culpă şi de vătămare corporală din culpă, în urma incendiului care a provocat moartea a şase bebeluşi şi rănirea altor cinci. 

Instanța care a dispus arestarea asistentei nu a reușit să dea o explicație exactă pentru acestă decizie. 

sursa Libertatea.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg