maternitatea-politiarutiera.ro__1c2ac.jpg

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că autoritățile române au încălcat articolul 5 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului, privind obligația de motivare a unei măsuri preventive, atunci când judecătorii au arestat-o preventiv pe Florentina Cârstea în dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești. România a fost amendată la plata a 5.000 de euro – daune morale.

Judecătorii CEDO au precizat că asistenta Florentina Cîrstea a fost arestată preventiv, pe motiv că ar reprezenta un risc pentru membrii spitalului, scrie  Libertatea.ro.

În august 2010, Florentina Cîrstea, asistenta medicală de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de moartea a şase bebeluşi şi rănirea altor cinci, a fost arestată preventiv. Ea a fost pusă în libertate pe 27 septembrie, în urma deciziei Judecătoriei Sectorului 6 București.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Florentina Cîrstea a fost acuzată de ucidere din culpă şi de vătămare corporală din culpă, în urma incendiului care a provocat moartea a şase bebeluşi şi rănirea altor cinci. 

Instanța care a dispus arestarea asistentei nu a reușit să dea o explicație exactă pentru acestă decizie. 

sursa Libertatea.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg