autostrada-comarnic-brasov-ploiesti_36ba2.jpg

Anunțul a fost făcut duminică, la Ploiești, unde premierul Viorica Dăncilă a participat la Comitetul Executiv al PSD Prahova. Primul ministru a precizat că tronsonul de autostradă Comarnic - Brașov ar urma să fie declarat de interes național. 

Proiectul privind realizarea autostrăzii București - Brașov, tronsonul Comarnic - Brașov, va suferi o nouă modificare. Ultima dată s-a propus ca soluție de finanțare parteneriatul public - privat. Ba chiar a fost anunțat faptul că un consorțiu turco - chinez s-a arătat interesat de realizarea lucrărilor.

Duminică, însă, premierul României, Viorica Dăncilă, a susținut că se renunță la formula de parteneriat public privat și că subiectul va fi pe ordinea de zi a unei sedințe a CSAT, pentru declararea tronsonului de interes național.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Autostrada Comarnic - Brașov este în perteneriat public privat. Am avut solicitare a unei societăți chinezo-turce... Eu am hotărât, împreună cu colegii mei să scoatem din parteneriat public - privat, iar în prima ședință de CSAT această autostradă să devină de importanță națională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările”, a precizat premierul României, lăsând să se înțeleagă că motivul unei astfel de decizii ar fi că procedurile de licitație sunt complicate și că pentru a preveni contestațiile autostrada ar urma să fie realizată din fonduri guvernamentale.

Premierul a evitat să precizeze un termen când ar urma să înceapă lucrările, precizând că mai întâi așteaptă votul din CSAT.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg