fbpx

autostrada-comarnic-brasov-ploiesti_36ba2.jpg

Anunțul a fost făcut duminică, la Ploiești, unde premierul Viorica Dăncilă a participat la Comitetul Executiv al PSD Prahova. Primul ministru a precizat că tronsonul de autostradă Comarnic - Brașov ar urma să fie declarat de interes național. 

Proiectul privind realizarea autostrăzii București - Brașov, tronsonul Comarnic - Brașov, va suferi o nouă modificare. Ultima dată s-a propus ca soluție de finanțare parteneriatul public - privat. Ba chiar a fost anunțat faptul că un consorțiu turco - chinez s-a arătat interesat de realizarea lucrărilor.

Duminică, însă, premierul României, Viorica Dăncilă, a susținut că se renunță la formula de parteneriat public privat și că subiectul va fi pe ordinea de zi a unei sedințe a CSAT, pentru declararea tronsonului de interes național.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Autostrada Comarnic - Brașov este în perteneriat public privat. Am avut solicitare a unei societăți chinezo-turce... Eu am hotărât, împreună cu colegii mei să scoatem din parteneriat public - privat, iar în prima ședință de CSAT această autostradă să devină de importanță națională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările”, a precizat premierul României, lăsând să se înțeleagă că motivul unei astfel de decizii ar fi că procedurile de licitație sunt complicate și că pentru a preveni contestațiile autostrada ar urma să fie realizată din fonduri guvernamentale.

Premierul a evitat să precizeze un termen când ar urma să înceapă lucrările, precizând că mai întâi așteaptă votul din CSAT.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg