fbpx

vipera1_80f93.jpg
Un copil din Deva a ajuns joi seară la spital, fiind muşcat de o viperă. Straniul accident s-a întâmplat în fața blocului, unde băiatul se afla la joacă.

Victima, în vârstă de 13 ani, a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului din oraş, după administrarea serului antiviperin. Ulterior, a fost transferat la Spitalul de copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

„Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22,30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, Delia Băda, citată de Agerpres.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit acesteia, SJU Deva are în stoc ser antiviperin pentru situaţiile de urgenţă.

„Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură”, a menţionat managerul SJU Deva.

Potrivit presei locale, copilul se juca în faţa blocului atunci când a fost muşcat de viperă.

În cazul unei muşcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei, au afirmat reprezentanţii SJU Deva.

Foto cu caracter ilustrativ

vipera1_ba6d9.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

...
970.jpg