vipera1_80f93.jpg
Un copil din Deva a ajuns joi seară la spital, fiind muşcat de o viperă. Straniul accident s-a întâmplat în fața blocului, unde băiatul se afla la joacă.

Victima, în vârstă de 13 ani, a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului din oraş, după administrarea serului antiviperin. Ulterior, a fost transferat la Spitalul de copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

„Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22,30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, Delia Băda, citată de Agerpres.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit acesteia, SJU Deva are în stoc ser antiviperin pentru situaţiile de urgenţă.

„Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură”, a menţionat managerul SJU Deva.

Potrivit presei locale, copilul se juca în faţa blocului atunci când a fost muşcat de viperă.

În cazul unei muşcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei, au afirmat reprezentanţii SJU Deva.

Foto cu caracter ilustrativ

vipera1_ba6d9.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg