62062009_1_c3579.jpg

Un val de aer rece, care a intrat prin nord-vest, a adus iarna la munte, unde a nins chiar în luna lui cuptor. Pe creste, s-a așternut un strat de zăpadă de câțiva centimetri, iar vineri noapte, la Vârful Omu, a fost viscol.

În Bucegi, la 2.500 de metri, este iarnă în toată regula. Vineri-noapte a nins, vântul a suflat ca turbat iar temperatura a coborât sub zero grade Celsius. În doar câteva ore, s-a aşternut un strat nou de zăpadă.

Explicația vine de meteorologul ANM Roxana Bojariu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

“Totul este pe fondul unui ciclon care se află deasupra României, care prin mişcarea sa trage aer dinspre zonele nordice, îl aduce taman deasupra României, îşi modifică foarte rapid caracteristicile şi rezultatele sevăd în temperatură și nebulozitate.”

Dacă astăzi, în România, vremea se va încălzi uşor, de duminică meteorologii anunţă o scădere a temperaturilor. De asemenea, sunt aşteptate ploi cu descărcări electrice.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg