aeronava-Smurd_c0901.jpg

Aeronava Cessna Citation V seria 560-0200 este un avion bimotor și dispune de sistem de management al zborului (FMS). Aeronava poate atinge viteza de 463 km/h.

Aeronava este prevăzută cu „aparatură de radionavigație, echipamente antigivraj, degivrare, presurizare și climatizare care-i permite zborul IFR(zbor instrumental) sau VFR(zbor la vedere), ziua și noaptea, în condiții de givraj până la altitudine maximă. Are o viteză de croazieră de 463 km/h și o capacitate maximă de 7 pasageri și o targă echipată medical”, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, care a publicat imagini cu avionul pe pagina de Facebook.

Echipa aeronavei este formată din doi piloți militari. Potrivit MAI, Laurențiu (stânga) este pilot militar din 1993. Are 3.600 de ore de zbor pe aeronave militare de transport și peste 300 de misiuni umanitare. Dan Emil (dreapta) este pilot militar din 1996. Are 1.800 de ore de zbor, din care 1.000 pe avioane cu reacție și 800 pe avioane militare de transport și peste 200 de misiuni umanitare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aeronava își va relua activitate, începând de săptămâna viitoare, urmând să asigure intervenția la misiuni umanitare de transport aeromedical de urgență și transplant pe teritoriul național și internațional.

„Recepția aeronavei a fost făcută după efectuarea unui proces amplu de mentenanță asupra ei. Astfel au fost efectuate reparații capitale la cele două motoare, necesare după efectuarea unui număr de 1.200 de ore de zbor și revitalizarea resursei tehnice a unor agregate cu resursă expirată”, a precizat MAI.

Sursă foto, video, text - Facebook - MAI

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg