NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9MWIwYjdiMDRiMzE5MDA3YzgxMWJlM2M4MDQ2NmQzZWY.thumb_733e1.jpg

Un zgomot extrem de puternic a zguduit marți orașul Iaşi fix în mijlocul zilei. Sunetul a fost atât de puternic, încât au zăngănit geamurile în tot orașul.

Nicio autoritate nu a reușit să explice până acum ce s-a întâmplat, deși zgomotul a fost remarcat de un oraș întreg. Misterul pare să fi fost deslușit între timp de un profesor universitar de fizică.

Silviu Gurlui, profesor de fizică la Universitatea A. I Cuza din Iași, a lansat inițial două ipoteze: 1. Ar fi vorba de un fenomen natural. 2. Ar fi vorba despre un exercițiu militar, care nu ar fi fost anunțat, din varii motive. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ulterior, profesorul Gurlui a mai lansat o ipoteză: aceea că ar fi vorba despre un meteorit.

„E o cauză naturală. E un meteorit. Se știe că în atmosferă, zilnic pătrund măcar 300 de tone de particule. Sunt câteva sute de milioane de particule mici care pătrund în atmosferă în diferite condiții, în funcție de compoziția chimică, ajung la sol la temperaturi foarte mari, în anumite condiții, dau naștere unor astfel de unde de șoc. Acest meteorit a căzut în partea de nord-nord est a orașului Iași. Unda de șoc s-a propagat spre susd, sud-vest, atingând zone depărtate la vreo 50 km”, a explicat profesorul Silviu Gurlui pentru Digi24.ro.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg