shutterstock_641825092s_78e03.jpg

Tratamentele pe bază de canabis, preparatele și substanțele care conțin canabis, precum și planta în sine ar putea fi legalizate în România. Propunerea numără peste 80 de semnatari și vine cu reglementări în ceea ce privește situațiile și afecțiunile în care astfel de tratamente ar putea fi administrate.

Canabisul ar putea fi legalizat în scop medical în România. Potrivit textului proiectului de lege, tratamentele pe bază de canabis vor putea fi prescrise pentru a scădea durerea cronică (în special în cazul pacienților care suferă de cancer) sau pentru a determina creșterea apetitului și reducerea pierderii în greutate, simptome asociate cu HIV/SIDA, scrie avocatnet.ro.

Medicamentele și preparatele pe bază de canabis vor putea fi eliberate și pentru diverse afecțiuni psihologice, cum ar fi simptomele psihozei, ale sindromului Tourette, ale epilepsiilor și ale bolilor Parkinson și Alzheimer.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, și cei care suferă de artrită, astm, glaucom sau boala Crohn vor putea beneficia de rețete pentru aceste medicamente.

În textul propunerii legislative se mai menționează și faptul că acest gen de tratament poate contribui la reducerea riscului de diabet și obezitate și la atenuarea durerilor menstruale, ceea ce poate însemna că și persoanele care sunt în pericol de a face diabet sau persoanele care suferă de dureri menstruale vor putea beneficia de aceste medicamente.

citște mai multe pe avocatnet.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg