cultura-distrusa-bacau_d6d4e.jpg

O plantație în valoare de 1 milion de euro a fost distrus de un bărbat dornic de un câștig rapid. Livada, realizată cu fonduri europene, aparținea unei ferme din Bacău. Nimeni nu s-a gândit că proprietarul terenului de alături va încerca uscarea porumbului său cu un erbicid foarte puternic, interzis în Uniunea Europeană.

Proprietarii livezii de cireşi şi peri spun că totul a început în toamna anului trecut, atunci când un vecin şi-a stropit cultura de porumb, din avion, cu glifosat - un erbicid interzis în Uniunea Europeană.

Oamenii au realizat abia în această primăvară că pomii nu mai înverzesc. Şi, pentru că plantaţia a fost pusă pe picioare cu fonduri europene, au chemat un specialist din străinătate ca să depisteze cauza exactă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Au făcut nenumărate demersuri la autorităţi, dar nu a venit niciun răspuns concret. Oamenii sunt disperaţi, pentru că nu ştiu cum să-şi salveze cultura.

Citește continuarea pe observator.tv

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg