fbpx

fotovoltaice-casa_a3c97.jpg

Proprietarii locuințelor izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice ar putea să primească finanțare europeană pentru montarea de sisteme fotovoltaice. În Prahova deja au fost demarate demersuri pentru întocmirea documentațiilor pentru gospodării izolate din șase localități.

AFM a lansat programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

În Prahova au demarat deja demersurile pentru întocmirea documentațiilor necesare accesării de fonduri europene. De exemplu, la Tomșani proiectul vizează accesarea de fonduri pentru montarea de sisteme fotovoltaice pentru două gospodării.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit ghidului solicitantului, finanțarea nerambursabilă, asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), reprezintă 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei, inclusiv TVA, pentru fiecare imobil aflat la o distanță de cel puțin 2 km față de rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Dosarul de finanțare se depune la Consiliul Județean Prahova, care are obligația să verifice documentația înainte de depunere. „Termenul limită de depunere a documentației la AFM este 10 iulie”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Prahova.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook