images_3_11318.jpg

O știre care ține de domeniul scenariilor de filme a făcut înconjurul României, stârnind atât revoltă, cât și un val de ironii. Cum a fost posibil ca ANAF-ul să pună în vânzare... droguri?

Un caz absolut incredibil s-a înregistrat la Tg. Jiu, acolo unde ANAF a scos la vânzare droguri de risc şi de mare risc!

Pe fir au intrat polițiștii și procurorii, care au descins la magazinul unde pliculețele erau de vânzare cu 25 de bani/gram. Poliţiştii de la Antidrog şi procurorii de la Crimă Organizată au confiscat absolut toate plicurile care, teoretic, ar fi conţinut "îngrăşământ de flori". 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Şase substanţe interzise au fost depistate în cele 900 de plicuri. Unele imită mefedrona, un drog extrem de complex care produce anxietate, paranoia, sau tahicardie. Altele imită canabisul, dar dau efecte mult mai grave fiind substanţe sintetice.

Magazinul fiscului din Târgu Jiu avea aceste substanţe în depozit de şase ani. Pe atunci, ele nu erau incriminate. În perioada Crăciunului trecut cineva a decis să le scoată la vânzare. 

Așa cum se știe, ANAF-ul scoate la vânzare mărfurile din confiscări, în speranța recuperării unor prejudicii și pentru aport la bugetul de stat. Având în vedere că marfa în cauză figura sub altă denumire, angajații ANAF nu au avut de unde să știe ce scot la vânzare. Pliculeţele au fost confiscate în anul 2011, iar la acea vreme au fost expertizate şi încadrate la categoria seminţe de flori sau îngrăşământ natural. Doar că, între timp, legislaţia s-a schimbat, iar comercializare lor a devenit ilegală.

În urma descinderilor făcute, s-a întocmit un dosar penal. Pentru faptă. Procurorii DIICOT nu au decis încă dacă că angajaţii ANAF au vândut îngrăşământul pentru plante ştiind că plicurile conţineau, de fapt, droguri. 

„A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc şi mare risc, dar cu menţiunea că ele la momentul acela (al confiscării - n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc şi de mare risc şi vreo 300 sunt substanţe psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculeţe scria îngrăşământ natural, chestii din astea", a declarat, pentru wall-street.ro Mihaela Porime, procuror şef la structura centrală a DIICOT.

surse, wall street. observatortv, diicot

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg