fbpx

Gheorghe-Stan_feba3.jpg

Procurorul șef al Secției pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, a fost eliberat din funcție, prin decret semnat de șeful statului, și urmează să își preia mandatul de judecător al Curții Constituționale, pentru un mandat de nouă ani.

Gheorghe Stan a fost numit la CCR de către Camera Deputaților, la propunerea PSD. 

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Stan Gheorghe, procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, prin demisie, începând cu 15 iunie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu aceeași dată, 15 iunie, Gheorghe Stan își va prelua mandatul de judecător la Curtea Constituțională, în locul lui Ștefan Minea. 

Fostul șef al controversatei Secții de anchetare a magistraților a cerut să îi fie rezervat un post de procuror la secția specială, până la încetarea mandatului de la CCR.

Solicitarea acestuia va fi discutată de plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa: Hotnews.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg