Libertatea: Agerpres a furnizat toate filmările și fotografiile cu manifestanții din 10 august la cererea poliției lui Carmen Dan, „ca să fie identificați oamenii”! 

0
61979678_85dd0.jpg

61979678_85dd0.jpg

Presa din toată lumea își face datoria de a nu furniza informații și imagini aflate în posesia sa Guvernului sau altor autorități, care le pot folosi apoi împotriva oamenilor.  Pe 11 august 2018, la o zi după mitingul Diasporei împotriva Guvernului PSD-ALDE, Agerpres a făcut ceea ce jurnaliști din interior susțin că a fost „un act obedient către Carmen Dan și o trădare a interesului public”.

Poliția condusă de Carmen Dan, consiliată atunci de Claudia Nicolae, fostă adjunctă la Agerpres, a solicitat fotografiile și filmările brute ale manifestației din 10 august.

Șeful departamentului video Sergiu Olteanu s-a opus: „Vreau o ordonanță a Parchetului, nu o cerere de la Poliție!”. Dar conducerea a decis să fie predată către Poliție întreaga arhivă video și foto a manifestației.

„Da, am pus imaginile și filmările la dispoziția Poliției și nu văd nici o problemă. Se căutau hoții care au luat pistolul”, motivează, pentru Libertatea, Cristina Tatu, director general adjunct al instituției.

Ea nu a explicat însă de ce, dacă se căuta momentul furtului armei, Agerpres a deșertat Poliției toată arhiva cu filmările și pozele făcute de cei 9 fotoreporteri și cameramani prezenți în piață, pe întreaga durată a demonstrației. „Se pregătea represiunea împotriva manifestanților!”, spun jurnaliști din Agerpres.

La câteva luni după ce această cerere a fost satisfăcută, Claudia Nicolae, consiliera lui Carmen Dan, a devenit director general al Agerpres, funcție pe care o ocupă și astăzi. 

Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău