Faptele lui Elan Schwartzenberg s-au prescris. A scapat definitiv de urmărirea internațională și de mandatul de arestare

0
Elan_423b0.jpg

Elan_423b0.jpg

Procurorul DNA a anunțat la termenul de la Curtea de Apel București că își retrage contestația depusă. O simplă formalitate procedurală, în condițiile în care faptele lui Schwartzenberg sunt prescrise începând de azi.

„Și-au retras contestația. Azi (marți -n.r.) am avut măsura preventivă, contestație, știți că pe cameră preliminară s-au constatat mai multe nereguli pentru care a dispus Tribunalul să se întoarcă dosarul la DNA.

Contestația a fost pe măsura preventivă și pe restul dispozițiilor. Astăzi (marți -n.r.) a fost contestație numai pe măsura preventivă și, într-adevăr, DNA și-a retras contestația. Și atunci a rămas să se revoce mandatul, se retrage cererea de urmărire internațională și e liber să se miște”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Cojocaru, avocatul lui Elan Schwartzenberg.

Pe 16 ianuarie 2019, avocații omului de afaceri au cerut revocarea mandatului de arest preventiv, însă decizia a fost respinsă atunci de instanță. 

Elan Schwartzenber a primit arest preventiv în dosarul disjuns din cel al lui Radu Mazăre şi al omului de afaceri Avraham Morgenstern, privind construirea cartierului „Henri Coandă”. Însă, instanţa supremă a decis, pe 28 iunie 2018, să-i achite pe Radu Mazăre şi pe fratele acestuia, Alexandru Mazăre, în dosarul în care sunt judecaţi alături de Avraham Morgenstern, în dosarul privind cartierul de locuinţe sociale „Henri Coandă”.

„În cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, să îi dea lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, suma totală de 175.000 de euro pentru ca acesta din urmă să facă demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu cât şi în afara (contrare) lor, astfel încât să faciliteze câştigarea, de către firma respectivă, în condiţii avantajoase, a unei licitaţii având ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, preciza DNA în comunicatul de presă.

Elan_a2a0b.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău