Guvernul de la Budapesta atacă din nou România

0
ODAmaD00NDAmaGFzaD1hZmRlMGY2MTU2MDdjZGU1YWZjZjNhYjY4MjUxYjI0Nw.thumb_56f7c.jpg

ODAmaD00NDAmaGFzaD1hZmRlMGY2MTU2MDdjZGU1YWZjZjNhYjY4MjUxYjI0Nw.thumb_56f7c.jpg

Tensiunile cu liderii maghiari de la noi se extind și în sfera liderilor maghiari de la Budapesta. Dacă românia nu are o poziție fermă, nu va mai dura mult până când poporul român va rezolva problema mult mai tranșant.

Guvernul Viktor Orban a lansat un nou atac la adresa României, publicând pe un site oficial al Executivului de la Budapesta un text care acuză Tratatul de la Trianon ca distrugând națiunea maghiară, dar și o fotografie de propagandă care sugerează că România a rupt Transilvania de la Ungaria.

A apărut și o reacție a Ministerului Afacerilor Externe al României. Aceasta a fost publicată pe twitter.

”Ministerul Afacerilor Exetrne din România condamnă cu fermitate evocarea istoriei de către înalți oficiali maghiari prin referiri la harta Imperiului Austro Ungar dinainte de Trianon, ceea ce încalcă esența și principiile UE, față de care România rămâne ferm angajată.”

Pe site-ul guvernamental About Hungary a apărut o declarație a secretarului de stat Árpád János Potápi care spune că Tratatul de la Trianon a distrus economia Ungariei, dar și societatea și sistemul politic al acesteia. 

surse digi 24 și about hungary, 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău