mid-left-special-assitance_7434e.jpg

Pe lângă gratuitatea transportului interurban de care beneficiază în prezent, persoanele cu handicap vor beneficia și de transport gratuit cu avionul, conform unei propuneri legislative aflată în dezbatere la Senat.

Concret, proiectul propune ca persoanele cu dizabilități să poată beneficia de gratuitate și la transportul cu avionul în limita a 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic. În momentul de față, gratuitatea se oferă doar pentru transportul interurban cu autobuzul, cu trenul și cu navele de transport fluvial.

O altă noutate a proiectului legislativ este introducerea unui nou tip de însoțitor a persoanei cu handicap care va beneficia, la rândul său, de gratuitate. Mai exact, este vorba despre însoțitorii copiilor cu handicap grav și accentuat, care vor putea călători gratis cu mijloacele de transport interurban doar în prezența celor pe care îi însoțesc. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, aceste prevederi se vor aplica tuturor persoanelor cu handicap, indiferent de grad. În momentul de față, doar persoanele cu handicap grav pot beneficia de gratuitatea la transportul interurban, dar acest proiect legislativ scoate condiția gradului de handicap.

Detalii pe avocatnet.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg