fbpx

image-2018-08-1-22598791-41-furtuna_93f18.jpg

22 de avertizări de ploi, grindină, vânt și 16 coduri hidrologice de inundații au fost emise în primele zile ale lunii iunie, unele fiind cod roșu, ceea ce înseamnă pericol iminent. Climatologii atrag atenția că vremea va fi la extreme și în viitor și asta din cauza schimbărilor la nivel global, transmite Mediafax.

În anul 2019, în România s-a înregistrat pentru prima data o tornadă. Iar primăvara și primele zile de vară au adus sute de avertizări meteo și hidrologice. În unele zile, autoritățile au emis și câte nouă astfel de avertizări.

“Perioada aceasta din an este în mod normal caracterizată de instabilitate mare dacă o comparăm cu celelalte luni ale anului totuși intensitatea instabilităților a fost deosebită și am avut de exemplu cantități de precipitații în luna mai aproape dublu față de normalul perioadei de referință 1981 – 2010, am avut inclusiv episoade de tornade.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Explicația ține de natura globală a schimbării climatice pentru că astfel de fenomene extreme sunt prezente peste tot în lume, evident depinzând de tipul de climă și de regiune”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog, pentru MEDIAFAX.

Aceasta dă exemplul situațiilor extreme înregistrate pe glob, cum ar fi inundațiile din America de Sud și temperaturile de 50-51 de grade în India și Pakistan.

Citește continuarea pe Hotnews.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg